Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Horváth Ágnes átfogó egyeztetést kezdeményez

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ágazati egyeztetést kezdeményez a népszavazás után kialakult helyzetről az egészségügyi miniszter, aki szerint a Fidesz nem javasolt érdemi megoldást a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése miatt adódó problémákra. A legnagyobb ellenzéki párt szóvivője szerint viszont a kabinetnek végre teljesítenie kellene a választók akaratát.

Az egészségügyi miniszter ágazati egyeztetést kezdeményez a népszavazás nyomán kialakult helyzetről. Horváth Ágnes közölte: tervei szerint a háziorvosok, a kórházak, a járóbeteg-szakellátók, a kamarák és a szakmai kollégiumok képviselőivel tárgyal a lehetséges kárenyhítésről.

A miniszter hangsúlyozta: az egészségügyi kassza keretein belül nyitott minden kezdeményezésre, de konkrét javaslatokat vár, forrásmegjelöléssel. Horváth Ágnes szerint a Fidesz elnöke nem javasolt érdemi megoldást a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése miatt adódó problémákra.

Az egészségügyi miniszter kijelentette: a társadalombiztosítás 60 milliárd forint bevételtől esik el, emellett ismét növekedni fog az orvos-beteg találkozások és a felesleges ápolási napok szám.

A Fidesz szóvivője szerint a kabinetnek végre teljesítenie kellene a választók akaratát. Szijjártó Péter úgy vélte: a referendum arra is kötelezi a kormányt, hogy biztosítsa az egészségügyből korábban kivont forrásokat.