Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: a népszavazással Magyarország győzött

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az önbecsülés napjának nevezte Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a népszavazás napját parlamenti felszólalásában. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök válaszában azt kifogásolta, hogy az ellenzéki vezető úgy ígér az embereknek, hogy nem mondja meg, miből finanszírozná azokat.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és a párt frakcióvezető-helyettese felszólalása elején Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét idézte. Azt mondta, akkor döntöttek úgy, hogy népszavazást tartanak, melynek három célja volt: véget vetni a hazugság politikájának, összefogást teremteni, visszaadni a magyarok önbecsülését.

Orbán Viktor azt mondta, a győzelem a magyarok önbecsülésének diadala is. Hozzátette, nem volt még az országban olyan összefogás, mint a mostani hétvégi népszavazáson, ahol a nyugdíjasok fogtak össze a fiatalokkal, és a középosztály a szegényekkel.

Orbán Viktor azt mondta, azok is győztesei a népszavazásnak, akik a kormánypártok iránti lojalitásuk miatt nemmel szavaztak, mert ezek után nekik sem kell fizetniük. Hozzátette, a népszavazásnak egyedül a kormánypártok a vesztesei.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök válaszában azt mondta, az aki az őszödi beszéd alapján akarja megítélni a kormány politikáját, az tévúton jár.

A miniszterelnök kifogásolta, hogy Orbán Viktor úgy ígér, hogy közben azt mondja, kevesebb teher kell az emberekre és a gazdaságra.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, a népszavazás kezdeményezői győztek, de Magyarország hosszútávon veszett.