eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Calicivírus-fertőzés: marad a látogatási tilalom

Ezen a héten semmiképp sem oldják fel a betegfelvételi és látogatási tilalmat a Semmelweis Egyetem I-es számú Belgyógyászati Klinkáján, ahol a hétvégén újabb tömeges megbetegedéseket okozott a calicivírus.

Újabb betegek és dolgozók fertőződtek meg calicivírussal a Semmelweis Egyetem I-es számú Belgyógyászati Klinikáján, ezért hatályos marad a múlt hét második felében elrendelt betegfelvételi és látogatási zárlat - mondta az InfoRádiónak az intézmény stratégiai főigazgatója.

Stubnya Gusztáv hozzátette: akik még a múlt héten betegedtek meg, már panaszmentesek.

Szinte lehetetlen megállapítani, hogy ki vitte be a kórokozót a klinikára, hiszen a tünetek több betegen nagyjából egyszerre jelentkeztek - közölte a Semmelweis Egyetem stratégiai főigazgatója.

A calicivírussal fertőzöttek között vannak idősek és fiatalok is, ők lázasak, hánynak és hasmenésük van. Ez utóbbi jelzi, hogy a betegek szervezetében valóban jelen van a kórokozó; ha ez a tünet elmúlik, a páciensek gyógyultnak tekinthetők - fűzte hozzá Stubnya Gusztáv.

A Semmelweis Egyetem stratégiai főigazgatója szerint a következő néhány napban még lehet számítani újabb megbetegedésekre, annak ellenére is, hogy fokozottabban odafigyelnek a higiéniai szabályok betartására, még gyakrabban végzik el és ellenőrzik a használati eszközök és a betegek által használt helyiségek fertőtlenítését.

Hanganyag: Torda Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×