Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Calicivírus-fertőzés: marad a látogatási tilalom

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ezen a héten semmiképp sem oldják fel a betegfelvételi és látogatási tilalmat a Semmelweis Egyetem I-es számú Belgyógyászati Klinkáján, ahol a hétvégén újabb tömeges megbetegedéseket okozott a calicivírus.

Újabb betegek és dolgozók fertőződtek meg calicivírussal a Semmelweis Egyetem I-es számú Belgyógyászati Klinikáján, ezért hatályos marad a múlt hét második felében elrendelt betegfelvételi és látogatási zárlat - mondta az InfoRádiónak az intézmény stratégiai főigazgatója.

Stubnya Gusztáv hozzátette: akik még a múlt héten betegedtek meg, már panaszmentesek.

Szinte lehetetlen megállapítani, hogy ki vitte be a kórokozót a klinikára, hiszen a tünetek több betegen nagyjából egyszerre jelentkeztek - közölte a Semmelweis Egyetem stratégiai főigazgatója.

A calicivírussal fertőzöttek között vannak idősek és fiatalok is, ők lázasak, hánynak és hasmenésük van. Ez utóbbi jelzi, hogy a betegek szervezetében valóban jelen van a kórokozó; ha ez a tünet elmúlik, a páciensek gyógyultnak tekinthetők - fűzte hozzá Stubnya Gusztáv.

A Semmelweis Egyetem stratégiai főigazgatója szerint a következő néhány napban még lehet számítani újabb megbetegedésekre, annak ellenére is, hogy fokozottabban odafigyelnek a higiéniai szabályok betartására, még gyakrabban végzik el és ellenőrzik a használati eszközök és a betegek által használt helyiségek fertőtlenítését.

Hanganyag: Torda Júlia