Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Teljes a rendőri készültség, hat embert előállítottak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hat embert, köztük egy körözött férfit állított elő a rendőrség vasárnap este a Vértanúk terénél és az Alkotmány utcában zajló kormányellenes tüntetéseken. A Kossuth tér környékén óriási a rendőri készültség, a teret, a Képviselői Irodaházat és a Magyar Televízió székházát kordonnal vették körül.

Bár a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője nem árulta el, hogy hány rendőrrel, és milyen eszközökkel készült a rendőrség a népszavazás estéjére bejelentett kormányellenes tüntetésekre, az InfoRádió tudósítója a Kossuth tér kordonnal körülvett területén több ezer rohamrendőrt, több tucat csapatszállító buszt, tele rendőrökkel, valamint három vadonatúj vízágyút is látott. Tafferner Éva szóvivő az InfoRádiónak azt mondta, néhány száz tüntető van a Vértanúk terén és az Alkotmány utcában.

"Eddig hat személyt állítottunk elő, közöttük volt egy körözött férfi, és volt egy közbiztonságra különösen veszélyes eszköz, amit természetesen elkoboztunk, a többi négy személyt pedig igazoltatás megtagadása miatt állítottuk elő a kapitányságra" - mondta a BRFK szóvivője.

A Vértanúk terén a távirati iroda információi szerint hatalmas üdvrivalgással fogadták a demonstrálók a népszavazás várható eredményességére vonatkozó híreket. A Kossuth tér környékén szinte az összes utca le van zárva, gépkocsival és gyalogosan nem lehet közlekedni a környező utcákban, a 2-es villamos sem közlekedik a téren.