Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elhalasztották Sólyom László ukrajnai útját

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elhalasztották Sólyom László ukrajnai útját - írja a Magyar Nemzet. Ennek egyik oka az, hogy a vereckei emlékművet nem tudják átadni a tervezett időpontban, március 14-én. Sólyom László utazása várhatóan nyáron lesz.

A Népszabadság cikkében azzal a gondolattal játszik el, hogy a 100. nemzetközi nőnap alkalmából új mozgalmat indíthatnának a nők: ez lenne a mentsük meg a férjeinket!

A magyaroknál az európai országokhoz képest átlagon felüli az a trend, hogy a férfi tarja el a családot, a nő feladata pedig a háztartás és a gyereknevelés. Ez a világtrendekkel szembenálló nemi polarizáció súlyos stresszt okoz a férfiakban.

A nőknek viszont a rájuk erőltetett szerepben több ponton is helyt kell állniuk. A lap különböző kutatásokat ismertetve próbál választ találni arra, hogy hogyan alakult ki a nemek közötti munkamegosztás, és milyen változások lennének kívánatosak.

A Magyar Nemzet Sólyom László köztársasági elnök elhalasztott ukrajnai útjáról ír. Ennek egyik oka az, hogy a vereckei emlékművet nem tudják átadni a tervezett időpontban, március 14-én.

Az utóbbi napokban nacionalista ukrán szervezetek és értelmiségiek élesen támadták az emlékmű felállítását, Ukrajna budapesti nagykövetsége szerint a március 14-i avatás soha nem került szóba hivatalosan Kijevben. Sólyom László utazása várhatóan nyáron lesz, amikor már nem lesz akadálya az emlékmű felavatásának.