eur:
393.88
usd:
369.22
bux:
65894.82
2024. április 23. kedd Béla

Ötmilliárdot fordítana a kormány kollégiumfejlesztésre

Mintegy 5 milliárd forintot tervez közoktatási kollégiumfejlesztésekre a tárca a következő két évben - közölte az oktatási miniszter.

Az oktatási miniszter elmondta: az összegből pályázat útján 1,2 milliárd fordítható kollégiumi programokra, 3,8 milliárd pedig infrastrukturális fejlesztésekre.

Hiller István hozzátette: a mintegy 60 ezer közoktatási kollégiumi férőhelynek csaknem a felét tervezik felújítani a következő években. A tárca vezetője legalább 20 ezer kollégiumi férőhely megújítását biztosra ígérte 2010-ig.

Hiller István szólt arról is, hogy az Arany János Plusz Programra, ami a tehetséggondozásban résztvevő diákokat segíti, 2009-ben 240 millió, 2010-ben pedig 720 millió forintot fordítanak.

A Kollégiumi Szövetség elnöke szerint ez az intézményrendszer hozzájárulhat a társadalmi mobilizáció újraindulásához. Horváth István úgy vélte: a kollégium az esélyteremtés, az integráció és a tehetséggondozás fontos bázisa lehet a jövőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×