Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán Viktor: a népszavazás közelebb visz a hatalmi változáshoz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz elnöke szerint mindenkinek más-más okból fontos a népszavazás: van, akinek szociális okokból, van, akinek az önbecsülése miatt, és van, akinek a demokrácia miatt.

A Magyarországon sok százezer ember van, akinek fontos a 300 forintos vizitdíj eltörlése, ezért szüksége van arra a segítségre, amit a társadalmi szolidaritás jelent - fogalmazott Orbán Viktor a párt csepeli kampányzáró rendezvényén.

Mint mondta, az önbecsülés miatt azért fontos a referendum, mert az emberek nem szeretik, ha az orruknál fogva vezetik őket, "elcsalják a választást" és hazudnak nekik.

A Fidesz elnöke arról beszélt, hogy bár Magyarországon már több népszavazást tartottak, olyat, amilyen a mostani, még nem, hiszen nem volt még olyan, hogy az emberek egy kormánydöntést akartak volna hatályon kívül helyezni.

A Fidesz elnöke kijelentette: a népszavazás közelebb visz a hatalmi változáshoz és lezárhatja a következmények nélküli politika. Azt nem tudta megmondani, hogy ez a változás hol és mikor áll majd be, de mint mondta, azt pontosan tudja, hogy ehhez a célhoz közelebb visz a referendum.

Hogy egy arasznyival, egy tyúklépésnyivel vagy egy hétmérföldes csizmányi lépéssel, azt senki nem tudja megmondani, de azt biztosan tudom, hogy közelebb visz - tette hozzá.

A pártelnök elmondta: országjáró körútján azt látta, hogy a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj kérdésében is meglesznek a szükséges számban az igenek, összegyűlik a 2 millió 11 ezer 732 igen voks, eredményes és érvényes lesz a népszavazás.