Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: a kormánypártiak \"olyan vesztes fajtának\" tűntek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Március 9-én hatalmas lépést tehetnek az emberek, ami nem azonos a megváltással, de a leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik - mondta a Fidesz elnöke Salgótarjánban újságírók előtt.

Orbán Viktor arra a kérdésére, hogy egy sikeres népszavazás után hogyan kerülhetők el a zavargások, rendőrségi feladatnak nevezte a közrend fenntartását.

Nem ellenzéki, hanem kormányzati feladat, hogy Magyarországon nyugalom, közbiztonság és közrend legyen, a rendőrség "ezt nem tolhatja át a politikai életre" - tette hozzá.

A politikus kifejtette: a magyar emberek józanok, pontosan tudják, mire van és mire nincs lehetőségük.

"Pontosan tudják, hogy hatalmas lépést tehetnek meg március 9-én, és valóban egy új korszakot nyithatnak meg. Ez nem azonos a megváltással, de a leghosszabb út is az első lépéssel indul el" - fogalmazott Orbán Viktor.

Arra a kérdésre, hogy egy sikeres népszavazás utáni helyzetre milyen stratégiája van a Fidesznek a következő két évre, a politikus azt mondta, a kormánytöbbség dolga, hogy magára nézve levonja a népszavazás tanulságait, "nyilván ezt meg fogja tenni, mi pedig ezt tisztelettel megvárjuk".

Interneten szervezett rendezvény

Noha az előzetes program szerint Orbán Viktor nem tartott volna nyilvános rendezvényt Salgótarjánban, kora délután mégis mintegy ezer ember előtt beszélt a Fő téren, miután egy internetes oldalon oda invitálták az érdeklődőket.

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője bejelentette: Pécsett találkozott a kormány támogatóival is, "mind a hússzal".

"Elég keserű, csalódott, becsapott embereknek tűntek, olyan vesztes fajtának, azt kívánjuk nekik, hogy nekik is legyen egy jó napjuk vasárnap, hátha ők is a győztes oldalra kerülhetnek, hallgassanak a józan eszükre (...) és szavazzanak három igennel a szocialisták is" - mondta.