eur:
395.08
usd:
365.93
bux:
65340.3
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kóka fideszes nagygyűlést szervez?

Az SZDSZ elnöke azzal vádolta meg a Fideszt, hogy már a népszavazás estéjén az utcára viszi az embereket Budapest belvárosában, a Blaha Lujza tér és az Astoria közé. Az ellenzéki párt tagadta a demonstrációt, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője is azt mondta: nem érkezett bejelentés rendezvényről.

Orbán Viktor már a népszavazás éjszakáján az utcára viszi az embereket; a liberális párt úgy tudja, a Fidesz területfoglalási engedélyt kért vasárnap estére a Blaha Lujza tér és az Astoria közé - mondta a Kóka János.

A pártelnök arról beszélt, hogy szerinte Orbán Viktor szó szerint a tűzzel játszik, mert amikor a Fidesz elnöke kiadta a parancsot, hogy meg kell indulni a kormány ellen, akkor autók égtek és utcákat vertek szét.

A Fidesz tudja, hogy a szélsőjobb már hetek óta készül arra, hogy március 9-én este az utcán randalírozzon - tette hozzá.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője közölte: "szeretnénk az SZDSZ elnökének segítségére sietni, ezért arra kérjük a Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékeseit, hogy haladéktalanul tájékoztassák a nyilvánosságot arról, hogy március 9-én estére jelentett-e be bárki rendezvényt a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség nevében az Astoria és a Blaha Lujza tér környékére".

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: március 9-e estére nem jelentettek be rendezvényt az Astoriához.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×