eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Gyurcsány: "Tudom, hogy átkozottul nehéz volt"

Az állampolgári felelősségvállalás fontosságáról beszélt tegnap este a miniszterelnök Kecskeméten a népszavazás előtti utolsó szocialista választási gyűlésen. Gyurcsány Ferenc "Kossuth Lajos reinkarnációjának" nevezte az ellenzék vezetőjét anélkül, hogy a nevét kimondta volna.

Szenvedélyes és szellemes kampánybeszédet mondott a miniszterelnök az egyik - zsúfolásig megtelt - kecskeméti rendezvényközpontban a népszavazás előtti utolsó szocialista választási fórumon.

Legalábbis a több százfős publikum a teremben, a folyosóra, valamint az épületen kívül rekedtek pedig kivetítőn jót derülhettek azon, hogy Gyurcsány Ferenc rendre történelmi hasonlatokkal ironizált az ellenzék vezetőjével és kampányüzenetével szemben, úgy, hogy egyszer sem mondta ki sem Orbán Viktor, sem a Fidesz nevét.

"Nemzedékek tűntek le, férfiak és asszonyok jöttek, és akartak egy jobb világot, de nem tudták megteremteni, mert nem ismerték a titkot. De végre Kossuth Lajos reinkarnációja megérkezett, és ő elmondta nekünk a titkot. Elmondta, amit nyilván valahonnan a végtelenségből hozott, a csoda, hogy a jövő csak három iksszel kezdődik. Három iksszel. Mit akarnak? Könnyebb, mint a lottó, ott ötöt kell ikszelni" - jelentette ki az MSZP elnöke.

A kormányfő hosszasan beszélt az állampolgári felelősségvállalásról, ami szerinte a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj megfizetését jelenti. Gyurcsány Ferenc azt mondta, a javakért tenni is kell.

Az MSZP elnöke - ismét kimondatlanul Orbán Viktorra célozva a bűvész és a csaló kifejezéseket is szembeállította egymással, mert szerinte míg a bűvész előre szól, hogy csal, a csaló csak a javakat akarja elvenni.

Mondandója hatásosabbá tételére, és a szemfényvesztés érzékeltetésére a miniszterelnök egy kártyatrükköt is bemutatott a publikumnak. Gyurcsány Ferenc a beszéde második felében tért rá a baloldali politikára, és az elmúlt hónapokkal való szembenézésre.

"Tudom, hogy átkozottul nehéz volt. Tudom, hogy ez a másfél év nem volt életük legkönnyebb másfél éve. Tudom, hogy sokaknak csalódást okoztunk, tudom, hogy sokaknak megkopott a hite, és elveszett a lelkesedése. De azt is tudom, hogy enélkül a másfél év nélkül Magyarország gyengébb és esélytelenebb lenne" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Az MSZP elnöke beszélt a Déli Áramlat gázvezetékről is, és értetlenül fogadta jobboldal tiltakozását, hiszen szerinte Olaszországban, Németországban és Ausztriában jobboldali politikusok készítették elő, vagy támogatták a szintén oroszországi gázvezetékeket.

Gyurcsány Ferenc szerint a nagy oroszellenességnek mára az lett az eredménye, hogy a magyar gazdák nem tudják eladni terményeiket, mert eltűntek az orosz piacok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×