eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hiller: 15 év alatt megnégyszereződött a felsőoktatásban tanulók létszáma

Az elmúlt négy évben összesen 65 ezer négyzetméternyi kollégiumi épületet újítottak fel - közölte az oktatási és kulturális miniszter Gödöllőn. Hiller István szerint az elmúlt másfél évtizedben megnégyszereződött a felsőoktatási intézményekbe járó fiatalok száma.

Az oktatási és kulturális miniszter szerint 2004 óta 65 ezer négyzetméternyi kollégiumi épületet újítottak fel Magyarországon.

Hiller István a Szent István Egyetem 600 ágyas korszerűsített kollégiumi szárnyának átadásán szólt arról is, hogy 2004 óta ötezer új kollégiumi férőhely létesült, és a tárca tervei szerint ugyanannyit adnak át a következő két évben.

Az oktatási tárca vezetője hangsúlyozta: az elmúlt másfél évtizedben megnégyszereződött a felsőoktatási intézményekbe járó fiatalok száma; míg az 1990-91-es tanévben 108 ezren, addig az idén 397 ezren végeznek egyetemi vagy főiskolai tanulmányokat.

Bujáki Gábor kollégiumigazgató arról beszélt, hogy az 1,4 milliárd forintos, magántőke bevonásával végrehajtott beruházás során összesen 1250 kollégiumi férőhelyet korszerűsítettek Gödöllőn és az egyetemhez tartozó jászberényi intézményben.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×