eur:
393.82
usd:
368.23
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Hárs Gábor szocialista képviselő marad, de a pártot elhagyta

A főváros VIII. kerületében huszonnégy MSZP-tag lépett ki a pártból és kérte felvételét a Magyar Szociáldemokrata Pártba. Közöttük van Hárs Gábor is, aki 2006 végéig a szocialisták kerületi elnöke volt. Az önkormányzati és országgyűlési képviselő - aki egyik szocialista frakciót sem hagyja el - azt mondja: nem az országos, hanem a kerületi politika késztette pártja elhagyására.

Hárs Gábor szerint nem a szocialista párt vezetésével szembeni kritika, hanem helyi konfliktusok miatt léptek át a szocialista pártból a szociáldemokratákhoz.

Józsefvárosban vele és huszonhárom korábbi szocialista társával együtt összesen ötvenen kérték felvételüket az MSZDP-be.

A politikus ennek ellenére az Országgyűlésben és a kerületben az MSZP-frakció tagja marad, mint azt az InfoRádióban elmondta, ezt az MSZDP-vel kötött együttműködési megállapodás is lehetővé teszi.

Ráadásul a szociáldemokraták elnöke, Kapolyi László maga is az Országgyűlés szocialista frakciójának tagja - mutatott rá Hárs Gábor.

Burány Sándor budapesti MSZP-elnök azonban azt nyilatkozta: Hárs Gábor az első és remélhetőleg az utolsó, aki úgy lép át, hogy sem az országgyűlési, sem a helyi frakciót nem hagyja el.

Januárban már három szocialista zuglói önkormányzati képviselő váltott, és Óbudán is kilenc MSZP-s képviselő gondolta úgy, hogy az MSZDP-ben kíván tovább dolgozni.

Hárs Gábor 17 évig volt az MSZP tagja, és nyolc éven át annak VIII. kerületi elnöke. Mint mondta, a 2006 végén felálló kerületi pártvezetésnek más elképzelései vannak a baloldali politizálásról, mint neki.

Azt azonban cáfolta, hogy az országos politika késztette volna pártja elhagyására, és hangsúlyozta: levélben biztosította Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt arról, hogy a kormányt továbbra is támogatja.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×