Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Horn: a koalíció vállalja a döntés összes konzekvenciáját

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az SZDSZ ügyvivője szerint, ha az igenek lesznek többségben a népszavazáson, akkor a parlamentnek minél hamarabb dönteni kell arról, hogy 2009-től miként szüntesse meg a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.

Horn Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, ha a referendum az igenek győzelmét hozza, akkor a koalíciónak gyorsan új szabályozást kell hoznia, amely 2009-től felváltja a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat.

Célszerű azt bizonyítani, hogy jogállamban élünk, és a koalíció az emberek döntésének összes konzekvenciáját magára nézve kötelezőnek tartja - tette hozzá a politikus.

A szabad demokrata ügyvivő arra a kérdésre, hogy miért nem azonnal szüntetik meg a különböző díjtételeket, ha eredményes lesz a népszavazás, közölte: ennek költségvetési következményei lennének.

Adókönnyítést szeretnének

Azon folyik ma a szocialisták és a liberálisok között a vita, hogy az MSZP-sek közül sokan úgy gondolják, magától növekedési pályára áll a magyar gazdaság - mondta.

Az SZDSZ szerint ez nincs így. Határozott lépéseket kell tenni ennek érdekében, és ehhez kell az adóreform - fűzte hozzá Horn Gábor.

Az ügyvivő szerint az adóreformra azért is szükség van, marad a régióban szinte már csak Magyarországon nem egykulcsos a rendszer.

Ebből a szempontból létkérdés egy átfogó adóreform megvalósítása, amihez ez a 300 milliárd forint körüli összeg csekély, de elegendő indulás. Az SZDSZ ennél azonban nagyobb összeget szeretne, ezért tett javaslatot egy 450-500 milliárd forintos adóalap létrehozására - mondta a liberális politikusok.