Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tízmilliós károk: két település, ahol a legnagyobb pusztítást okozta a vihar

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Három lakóház is életveszélyessé vált a hétvégi vihar miatt a Békés megyei Dévaványán. Az ezekben lakó családok közül kettőt rokonoknál, egyet pedig egy önkormányzati lakásban helyeztek el - közölte Pap Tibor, Dévaványa polgármestere. A vihar komoly gondokat okozott a Győr-Moson-Sopron megyei Nagyszentjánoson is, ahol több mint 180 lakóházban keletkeztek károk. Unger Vilmos polgármester közölte: kormányzati segítséget várnak.

Az előzetes felmérések szerint 250 ingatlanban keletkeztek károk a Békés megyei Dévaványán a hétvégi vihar miatt.

A település polgármestere az InfoRádiónak elmondta: 58 épület súlyosan, 54 közepesen és 42 enyhén sérült meg. A károk felmérése hétfőn is folytatódik.

Három ház életveszélyessé vált, azokból ki kellett költöztetni a családokat - közölte Pap Tibor. Egy fiatal, háromgyermekes házaspárt önkormányzati lakásban helyeztek el átmenetileg, a másik kettő pedig rokonoknál szállt meg.

Két életveszélyessé vált épület már nem lesz használható, ugyanis a tető teljesen leomlott, és a falak is megindultak, bedőltek, így ezt a két házat valószínűleg lebontják, de a harmadik ház helyreállítható - fejtette ki a polgármester.

Az anyagi kár pontosan még nem ismert, a becslések szerint 80 millió forint - emelte ki Pap Tibor.

Kormányzati segítséget kér Nagyszentjános


A Győr-Moson-Sopron megyei Nagyszentjánoson 180-200 lakóházban keletkeztek károk a hétvégi vihar miatt - közölte Unger Vilmos, a település polgármestere. Az erős szél tetőket bontott meg, de életveszélyessé egyik épület sem vált.

Unger Vilmos kiemelte: a kár több tízmillió forint a településen, és nem is mindegyik házra kötöttek biztosítást.

Nagyszentjános polgármester hozzátette: kormányzati segítséget várnak a károk helyreállításához.