Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: "Nem kell elmenni a falig"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Döntő hatása lesz a népszavazásnak az egész egészségbiztosításra, és az arról szóló vitákra - jelentette ki a Fidesz elnöke Gyulán. Orbán Viktor szerint ha az igenek győznek, akkor a legfontosabb kormányzati tanulság az lesz, hogy a rossz döntésekhez nem kell ragaszkodni.

A Fidesz elnöke szerint döntő hatása lesz a népszavazásnak az egész egészségbiztosításra. Orbán Viktor a gyulai Pándy Kálmán Békés Megyei Kórházt meglátogatva azt mondta: "Ha egyszer előre látható, hogy a népakarat szembefordul a kormánnyal (...), akkor nem kell elmenni a falig, akkor vissza kell vonni ezeket a javaslatokat".

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője hangsúlyozta: vissza kell vonni az egészségbiztosítási törvényt. "Miért kell megvárni megint, amíg a magyar emberek összegyűjtik az egymillió aláírást, megindítják a népszavazási akciót, és majd egy népszavazás végén, helyezik hatályon kívül azt a törvényt, amelyről most is tudjuk, hogy elutasítják az emberek?" - tette fel a kérdést.

Orbán Viktor abban bízik, hogy az igenek győzelmét követően nem egyszerűen a miniszteri, vagy kormányzati személyi változások történnek, hanem olyan politikai változás lesz Magyarországon, amely végre a fölülről diktált kormányzati bölcsesség helyett visszatér a szakmai alapokon nyugvó, széles konzultációs társadalmi egyeztetéses rendszerhez.

A Fidesz elnöke szerint "azzal hogy az emberek nem mennek el az orvoshoz, nem veszik igénybe a kórház szolgáltatásait, az orvosok, illetve a kórházak az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól érkező pénztől elesnek".

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az egész intézkedéscsomag "szaldója negatív", ezért a Fidesz elnöke arra bíztatja az embereket, "hogy ha az egészségügy jövőjéért aggódnak, akkor bártan szavazzanak igennel a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésére".