Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: Káosz és fejetlenség uralkodik az egészségügyben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A központi igazgatás átláthatatlan rendelkezései következtében ma káosz és fejetlenség uralkodik az egészségügyben - jelentette ki Orbán Viktor vasárnap Hódmezővásárhelyen.

"Ha a népszavazás győz, akkor nem egyszerűen csak a vizitdíj és a kórházi napidíj kerül fölülbírálásra, hanem reményeink szerint a magyar egészségpolitikában is gyökeres változások következhetnek be" - mondta a Fidesz elnöke a hódmezővásárhelyi Erzsébet kórházban tett látogatását követő sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor hozzátette: ebben az esetben talán a háziorvosok és a kórházak is kiszámítható, átlátható működési keretek közé kerülnek.

A volt kormányfő szerint a hódmezővásárhelyi kórház példája is azt mutatja, hogy egészségügyi kérdésben is van értelme "népmozgalmat szervezni".

Az intézményt az mentette meg, hogy a város polgárai "a kórházak rombolását eredményező törvényalkotás időszakában", egy évvel ezelőtt, kiálltak a kórházuk mellett. "Ezt a kórházat az itt élők védték meg" - fogalmazott a Fidesz elnöke.

Igenis van értelme felszólalni, megszervezni magunkat, ha kell tömegesen fellépni, mert van eredménye. Erről szól Hódmezővásárhely példája - hangsúlyozta a legnagyobb ellenzéki párt vezetője.

"Reményeink szerint ez ismétlődik meg március 9-én, csak immár országos méretekben. Akkor az egész hazugságra épülő politikai kurzusnak a végére pontot tehetünk, nemcsak az egészségügyben, nemcsak az oktatásban, hanem általában a magyar közéletben" - mondta Orbán Viktor.