eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szonda: a Fidesz támogatói kétszer annyian vannak, mint az MSZP-é

Bő kétszeres különbség mutatható ki a Fidesz és az MSZP támogatottsága között egy negyedéve, az ellenzéki párt javára. Erről a Szonda Ipsos kutatási igazgatója beszélt az InfoRádióban.

Závecz Tibor elmondta: a választókorú népesség 34 százaléka a legnagyobb ellenzéki pártot, 15 százaléka a szocialistákat támogatja. A biztos pártválasztók esetében ez az arány 61-27.

Az elmúlt három hónap tapasztalata az, hogy a Fidesz-tábor nagyobb lendületben van. Az MSZP-nek van aktivitási tartaléka, amely nem feltétlenül a népszavazásra, hanem majd a parlamenti választásra mobilizálható - közölte.

A tőlük elvándorolt nagyjából egymillió szavazóból 700 ezer a bizonytalanok táborát gyarapítja. Õk aktivitásban és pártelkötelezettségben is gyengék - fűzte hozzá a kutatási igazgató.

Nagyjából negyedmillió volt szocialista szavazó passzív, nem akar menni szavazni, és párt sincs, amelyre voksolna - mondta Závecz Tibor.

A kisebb pártok között sincsenek jelentősebb különbségek. Az MDF jobban áll, mint az SZDSZ, mindig a küszöbérték környékén van, míg a liberálisok ettől elmaradnak - jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×