Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már országos az influenzajárvány

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Valamennyi régiót elérte az influenzajárvány - mondta az InfoRádiónak az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese. Szolnoki István hozzátette: a megbetegedések száma az Észak-Magyarország régióban emelkedett a legnagyobb mértékben.

Valamennyi megyét elérte az influenzajárvány a múlt héten, amikor 54 ezer új influenzás megbetegedést jelentettek az orvosok, 4 ezerrel többet, mint az azt megelőző hét napban - mondta az InfoRádiónak az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese.

Szolnoki István közölte: idén eddig többen betegedtek meg, mint a tavalyi influenzaszezonban összesen, és a páciensek száma minden bizonnyal tovább emelkedik, hiszen például Borsod-Abaúj-Zemplén vagy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csak most indult be a járvány.

Fejér megyében és a fővárosban már stagnál, vagy valamelyest csökkent a betegek száma, de még mindig igen magas - tette hozzá az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese.

Egyelőre nem lehet tudni, mikor éri el a csúcsot a járvány, ez nagyban függ az időjárástól - mondta Szolnoki Isvtán.

A meteorológusok most felmelegedést jeleznek. Ha idén korán érkezik a tavasz, hamar véget érhet a járvány, ha azonban visszatér a hideg, a vírus még további egy-másfél hónapig fertőzhet - fűzte hozzá az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese.

Hanganyag: Sigmond Árpád