eur:
394.55
usd:
369.9
bux:
65248.03
2024. április 19. péntek Emma

Horn: "Aki bedől a szocialista demagógiának, szavazzon igennel"

Az SZDSZ kampányfőnöke szerint a népszavazási plakátjukon nem a tiltott önkényuralmi jelképnek számító ötágú csillag van. A kisebb részben eltakart csillag ugyanis nem ötágú.

Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő az InfoRádióban azt mondta: nem tettek tiltott önkényuralmi jelképet a népszavazási plakátjukra. Csupán jelzés értékűen helyeztek el azon egy jelet, amely emlékeztetheti az embereket a szocialista időkre.

Ezzel azt akarják kifejezni, hogy a Fidesz a vizitdíjról, a kórházi napidíjról valamint a tandíjról tartandó népszavazással az ingyenesség hamis kádári illúzióját kelti.

Bár a törvény nem tesz különbséget az alapján, hogy egy tiltott önkényuralmi jelképet milyen célból használnak - azt mindenképpen tiltja -, Horn Gábor azt mondta: a vörös csillagra emlékeztető jelet a múlt felidézésére és elítélésére szánják, és nem annak méltatására.

Mint mondta, "aki bedől az állami gondoskodásnak, a szocialista demagógiának, a van ingyen ebéd című hazugságnak, az menjen el és szavazzon igennel, aki nem ebben gondolkodik, az szavazzon nemmel. Erről szól ez a jelkép" - mondta Horn Gábor.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×