Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vizuális ellencsapásra készül a vasúttársaság

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Harmincnapos bérletet vezet be februártól a MÁV-START. A vállalat szóvivője az InfoRádiónak elmondta: ezzel akarják növelni a bérleteladások és csökkenteni a bliccelések számát. Balogh-Fazekas Anita hozzátette: a potyázók ellen más eszközökkel is fellépnek.

Évente körülbelül 6 milliárd forintos kárt okoznak a MÁV-START Zrt.-nek és az adófizetőknek az érvényes jegy vagy bérlet nélkül utazók. A legtöbben a budapesti elővárosi közlekedést használók közül bliccelnek - mondta az InfoRádiónak a vasúttársaság szóvivője.

Balogh-Fazekas Anita közölte: a GfK Hungária Piackutató felmérése szerint a legtöbben azért utaznak jegy vagy bérlet nélkül, mert drágának tartják azokat. A bliccelők szerint az is probléma, hogy a havibérleteket csak az egyes hónapok elején lehetett beszerezni.

Könnyítés, szigorítás

A MÁV-START Zrt. hamarosan bevezeti a harmincnapos bérletet, amely bármikor megváltható, és ugyanannyiba kerül majd, mint egy normál havi bérlet.

Kivéve februárban: az 1-jétől 29-ig érvényes dolgozói bérleteket 25 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg az utasok - mondta a vasúttársaság szóvivője.

Balogh-Fazekas Anita közölte: a vonatokon, illetve a peronokon továbbra is fokozottan ellenőrzik majd, hogy az utasoknak van-e érvényes jegyük vagy bérletük, emellett újabb vizuális kommuinikációs eszközöket vezet be a MÁV-START Zrt.

Az utasok a peronkapuknál a "Bliccelők bejárata zárva", az elővárosi vonatokon pedig a "Fizető utasoknak fenntartott kocsi" feliratokkal találkozhatnak majd - közölte a szóvivő.

Hanganyag: Litauszky Balázs