Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kormánybiztos: a közigazgatás nem olyan, mint az üzleti világ

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A közigazgatás átszervezésekor túl sok minden történt, ráadásul túl gyorsan - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában az Új rend és szabadság program kormánybiztosa. Kondorosi Ferenc szerint a modern közigazgatásban is követni kell az iparszerű termelés sajátosságait, de azért mégis más rendszerről van szó; és ezt Szetey Gábor hétfőn lemondott személyügyi államtitkár \"talán kicsit későn vette észre\".

Szetey Gábor olyasmire vállalkozott, amit nagyon nehezen lehet megoldani, hiszen a közigazgatás személyzeti politikáját, a teljesítményértékelést változtatta meg - jelentette ki a kormánybiztos.

Kondorosi Ferenc közölte: ez szükségszerű feladat, hiszen minden modern közigazgatásnak követnie kell az iparszerű termelés sajátosságait, de azt is észre kell venni, hogy ez egy más rendszer.

"Talán ezt túl későn vette észre" Szetey Gábor - mondta a kormánybiztos, hozzáfűzve: a lemondott államtitkár értékes, kiváló ember.

Kondorosi Ferenc a közigazgatásban tapasztalható ellenállást azzal magyarázta, hogy túl sok változtatás történt.

Túl gyorsan zajló folyamatok voltak. A közigazgatást nehezebb "elmozdítani", mint egy nagyüzemet. Sokkal bonyolultabb rendszer - mondta.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a sorsa a Szetey Gábor által bevezetett változtatásoknak, a kormánybiztos úgy vélekedett: a rendszer működni fog, de bizonyos korrekcióra szükség lesz.