Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány elfogadta Szetey lemondását

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bejelentette távozását Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta az államtitkár döntését.

Elfogadta a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkárának lemondását Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - jelentette be maga Szetey Gábor a kormányszóvivői tájékoztatón.

Korábban több sajtóhír is megjelent arról, hogy Szetey Gábor "visszautasíthatatlan" állásajánlatot kapott korábbi cégétől, attól a nagy dohánygyártól, ahonnan jelenlegi kormányzati posztjára érkezett.

Szetey Gábor a miniszterelnökkel és a kancelláriaminiszterrel is folyatott tárgyalásokat jövőjéről, de ezek nem vezettek eredményre.

Szetey Gábor 2006 nyarán érkezett a Miniszterelnöki Hivatalhoz és elsődleges feladata az volt, hogy közreműködjön egy olyan szemlélet meghonosításában, amely szerint a közigazgatásban a lehető legjobb minőségű szolgáltatást a legolcsóbban kell nyújtani.

Szetey Gábor a teljesítményértékelési rendszer kidolgozását tartotta az egyik legfontosabb feladatának. Mint mondta, akkor végzi jól a dolgát, ha még ebben a ciklusban az igazgatásban meghonosodik egy olyan kultúra, amely fontosnak tartja a teljesítményt.

Az államtitkár 2006 júliusában úgy fogalmazott: azért vállalta el ezt a munkát, mert "mást nem tehetett, mivel a miniszterelnök nemhogy az ország, de a világ legjobb állását" ajánlotta fel neki.

A kormányfő gyengülését mutatja, hogy rövid időn belül második bizalmasa távozik a kabinetből - mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója.