Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyöngyösön fejlesztett a Hopinvest Zrt.

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Új sürgősségi betegellátó-részleget alakított ki a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban az intézményt működtető Hospinvest Zrt. - közölte a kórház sajtószóvivője.

A 42 millió forint értékű, saját forrásból végrehajtott fejlesztésnek az a célja, hogy az ellátás akkor is zökkenőmentes legyen, ha egyszerre jelentkezik sok beteg - közölte T. Bokros Mária.

A hotelépület földszintjén berendezett részleg alapvető feladata lesz, hogy "a kórház kapujaként" fogadja az összes sürgősséggel beutalt beteget - tette hozzá.

A szóvivő elmondta: a sürgősségi betegellátón az orvosi vizsgálatot követően rögtön megkezdődhet a beteg elsődleges ellátása, illetve az elsődleges vizsgálatok is megtörténnek.

A laboratóriumi és képalkotó berendezések, valamint szakorvosi konzultációk elősegítik, hogy a lehető leghamarabb megállapítsák a gyógyításhoz szükséges diagnózist, majd beutalhassák a betegeket a megfelelő osztályra - mutatott rá a referens.

A gyöngyösi kórház azt követően került a közfigyelem központjába, hogy a Hír TV rejtett kamerás felvételének tanúsága szerint betegek feküdtek az intézmény folyosóján.

Akkor Kosztura László, a kórház főigazgatója az ünnepeket követő rendkívüli betegforgalommal magyarázta, hogy a vizsgálatra vagy felvételre várókat a folyósón fektették le.

Ugyanakkor a gyógyító munka az átmeneti kapacitáshiány ellenére is kizárólag a kórtermekben zajlott - tette hozzá akkor az intézményvezető.

Korábban a Fidesz több politikusa is nemtetszésének adott hangot az elmúlt időszakban a többi között a gyöngyösi, a hatvani és a parádi kórházakat is működtető Hospinvest Zrt. működésével szemben.

A párt egészségpolitikusa, Pesti Imre az egri kórház tervezett funkcionális privatizációja kapcsán megtartott sajtótájékoztatón az 1552-es török ostromhoz hasonlította a jelenlegi helyzetet.

Csak most nem a török ellen, hanem egy "pénzzel és furmánnyal" támadó gazdasági társaság ellen kell védekezni Egerben - fogalmazott.