eur:
392.71
usd:
366.34
bux:
66745.39
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb garancia: a Fradi is beleszólhat, ki vegye meg

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója szerint egy hónapon belül elkészül a nemzeti vagyonstratégia. A javak kezelésére vonatkozó feladatok és célok ezután kerülhetnek a kormány elé. Tátrai Miklós az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy sportszakmai szempontokat figyelembe vevő ponttal egészült ki a Ferencváros eladásáról szóló megállapodás. Az MNV Zrt. vezérigazgatója hozzáfűzte: ez biztosítja, hogy a Fradi nem kerül olyan tulajdonoshoz, amelyik csak az ingatlan eladására törekszik.

Az újonnan megalakult vagyontanács egyik első feladata, hogy elkészítse és benyújtsa a kormánynak a nemzeti vagyonstratégiát, amely meghatározza, hogy rövid-, illetve középtávon mi történjen az egyes vagyonelemekkel, illetve a vagyon egészével - mondta az InfoRádiónak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Tátrai Miklós közölte: nem lehetett volna megtenni, hogy előbb a vagyonstratégiát dolgozzák ki, és csak ezután döntik el, milyen formában működjön a vagyonkezelő szervezet.

Azért nem, mert az állam tulajdonában többek között közel 2 millió hektár föld, erdő, rengeteg középület, az ország összes vasúti sínje, és közel 500 cég tulajdonrésze van. Nem lehet tehát általánosságban megmondani, hogy az állam mit akar kezdeni a vagyonával - magyarázta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

A vagyonkezelő szervezet dolga, hogy a mindenkori kormány céljait, illetve a jogszabályokban meghatározott állami feladatok ellátását a saját eszközeivel segítse - tette hozzá Tátrai Miklós.

Fradi-eladás: újabb garancia

A Ferencváros vevőjének garantálnia kell, hogy annak 20 millió forintos névértékű részvénycsomagját 800 millió forintért vásárolja meg, másfél milliárd forintot kell fizetnie a klub ingatlanjainak használati jogáért, és vállalnia kell, hogy legalább 1,2 milliárd forintot fektet a stadion felújításába. Ezenkívül ajánlatot kell tennie az ingatlan vételárára - mondta az InfoRádiónak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

A feltételek rendszere azzal bővült, hogy a vevőnek sportszakmai koncepciót kell készítenie, amely tartalmazza, hogyan képzeli a Fradival való hosszú távú együttműködést - tette hozzá Tátrai Miklós.

A tervezetet a Fradi véleményezi és értékeli majd, amit a klub tulajdonrészét értékesítő vagyongazdálkodási tanács figyelembe vesz - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Tátrai Miklós hozzátette: a szurkolók félelme, miszerint a klub ingatlanjait kormányközeli cégekhez játsszák át, alaptalanok, hiszen azokat egészen addig nem lehet értékesíteni, amíg a feltételeknek megfelelő adásvételi szerződések meg nem köttetnek.

A megállapodások akkor nem jöhetnek létre, ha a Ferencváros képviselői elfogadhatatlannak tartják a sportszakmai koncepciót - mondta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×