eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma

Beszélne az Egymásért Egy-Másért Alapítvány vezetője

Zaklatás miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az Egymásért Egy-Másért Alapítvány kuratóriumának elnöke a Fővárosi Főügyészségen. Földesi-Szabó László csütörtöki sajtótájékoztatóján érdemi kérdésekre nem válaszolt, de bejelentette: levélben kérte Nemzetbiztonsági Hivatalt, hogy adjon felmentést a titoktartási kötelezettség alól. Az alapítványt 1,2 milliárd forintnyi adó- és vámcsalással, illetve 900 millió forintos sikkasztással gyanúsítják.

Az Egymásért alapítvány zaklatás miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen a Fővárosi Főügyészségen. Földesi-Szabó László, a Nemzetbiztonsági Hivatallal kapcsolatban álló szervezet kuratóriumi elnöke szerint ugyanis az ügyükben eljáró szervek kimerítik a zaklatás törvényben rögzített tényállását.

Az újságíróknak kiosztott, csütörtöki keltezésű feljelentésben egyebek mellett az áll: "a közel egy éve folyó párhuzamos eljárások során megállapítható, hogy (...) konkrét megállapítás nélkül (...) megalapozatlan és indokolatlan kihallgatások, iratellenes cselekedetek sorozatát végzik (...) az ügyben eljáró szervek".

Az Egymásért Egy-Másért Alapítvány kuratóriumának azt is elmondta a tájékoztatón: nem tud érdemi kérdésekre válaszolni, mert nem akar államtitkot sérteni.

Földesi Szabó László titokvédelemre hivatkozva nem válaszolt a Nemzetbiztonsági Hivatal és az alapítvány kapcsolatát firtató kérdésekre sem.

A 2000-ig az Országos Rendőr-főkapitányságnál nyomozóként dolgozó Földesi Szabó Lászlót és hat társát különösen nagy értékű csempészettel gyanúsítják.

A Vám- és Pénzügyőrség szerint 1,2 milliárd forintnyi adót és vámot nem fizettek be, miközben több ezer tonna élelmiszert hoztak be a Távol-Keletről.

Földesi Szabó Lászlót állítólag magas rangú vámos barátnője buktatta le, miután szakítottak, de az elnök erről sem nyilatkozott.

Az Egymásért Egy-Másért Alapítvány vezetőit 900 millió forintos sikkasztással is gyanúsítják; ez volt az a szervezet, amelyik Szilvásy György titkosszolgálatokért felelős miniszter öccsének is adott megbízásokat.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke annyit jelentett be: kérte a Nemzetbiztonsági Hivatalt, hogy adjon felmentést a titoktartási kötelezettség alól.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×