eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Minden gázártámogatási igényt ellenőrizni fognak

Folyamatosan ellenőrzik a gázártámogatásra beadott igényléseket, azaz várhatóan csaknem minden kérelmet ellenőrizni fognak az illetékes hivatalok - mondta Vidorné Szabó Györgyi, az MSZP országgyűlési képviselője. Eddig mintegy 1,6 millió igénylés érkezett.

Tavaly szúrópróbaszerűen ellenőrizte az államkincstár az adóhivatallal együtt az igényléseket, idén azonban folyamatos lesz a vizsgálat. Ez azt jelenti, hogy szinte minden kérelmet ellenőrizni fognak - közölte a politikus.

A képviselő hozzátette: 2007-ben 150 ezer jogosulatlan igénylést találtak. Emlékeztetett arra, hogy a támogatás igénylése nyilatkozattal történik, nem kell hozzá benyújtani jövedelemigazolást.

Újdonságként említette, hogy az igénylésnél fel kell tüntetni a háztartás minden tagjának adószámát.

A szocialista politikus elmondta, hogy szigorodik a büntetés is: a támogatás összegét a mindenkori banki kamat kétszeresével megnövelve kell visszafizetni.

Vidorné Szabó Györgyi beszámolt arról, hogy eddig 1,6 millió igénylés érkezett, ezek 98 százalékát már feldolgozták. A feldolgozott kérelmek 2 százalékát utasították el, 11 százalékánál hiánypótlást kértek.

A képviselő azt mondta: idén közel 82 milliárd forint áll rendelkezésre gázártámogatásra. Kérdésre válaszolva a politikus arra nem tudott válaszolni, hogy évközben várható-e gázáremelés.

Fidesz: nőnek a terhek

A kormány újabb és újabb terheket tesz a magyar emberek vállára, és a kisujját sem mozdítja, hogy megvédje őket a sorozatos indokolatlan áremelésektől - tudatta közleményben a Fidesz.

A kompenzációs rendszert, ami csak arra jó, hogy egyeseknek nagyon, másoknak csak kevésbé nagy mértékben nőjön a gáz ára, tovább szűkítették, az erre szánt összeget 30 milliárd forinttal csökkentették. Az újabb és újabb elhibázott kormányzati döntések miatt 2008-ban tovább mélyül Magyarországon a szociális válság - írta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×