Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vége a téli tavasznak, jön a hó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vége a tavaszias, enyhe időnek, keddtől újra jön a hideg - mondta el az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Vadász Vilmos szerint szerdán havazás is lehet, a hétvégén viszont ismét melegebb lesz.

Keddtől az eddiginél hidegebb levegő érkezik Magyarország fölé, tehát nem lesz olyan szélsőségesen enyhe idő, mint az előző napokban - mondta el az InfoRádióban Vadász Vilmos meteorológus.

Az elmúlt hétvégén számtalan hőmérsékleti rekord megdőlt, ám ez az enyhe idő megszűnik. "Mindenképpen lehűlésre számíthatunk, de még így is az átlagosnál melegebb lesz" - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Kedden például 5-9 fok, szerdán 2-6 fok lesz - mondta Vadász Vilmos, aki szerint jelentős mennyiségű csapadék nem várható.

Kedden többfelé lehet eső, zápor, de jelentős mennyiségű csapadék az ország nagy részén nem valószínű. Szerdán viszont megérkezhet a hó, de valószínűleg nem lesz jelentős mennyiség. "Legfeljebb lepelnyi hótakaró alakulhat ki" - tette hozzá a meteorológus, de napközben ez is elolvad. Csütörtökön és pénteken hasonló idő lesz.

A hétvégén ismét enyhülés jön, de nem lesz olyan kellemes idő, mint az elmúlt napokban volt - mondta el Vadász Vilmos. A hőmérséklet legmagasabb értéke vasárnap 5-10 fok között lehet, ami 5-6 fokkal alacsonyabb a múlt hétvéginél.

Hanganyag: Sigmond Árpád