eur:
394.07
usd:
364.96
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Képriport: kommandósok csaptak le az emberrabló kínaiakra

Mintegy ötven órát tartották fogva azt a kínai állampolgárságú férfit, akit még a múlt héten raboltak el a XVI. kerületben. Az elkövetők 300 ezer euró váltásdíjat követeltek a férfi családjától. A rendőrség egy szervezett bűnözői csoport tagjait fogta el, öt férfit és egy nőt. A csoport vezetőjét is letartóztatták. Azt még vizsgálják a nyomozók, hogy milyen más bűncselekményt követtek el a gyanúsítottak.

Múlt hétfőn, január 14-én délután rabolták el a XVI. kerületben J. H. kínai állampolgárt, aki édesapjával hazafelé tartott - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni osztályának vezetője.

Gulyás Imre közölte: a sértettre és apjára négy csuklyás férfi támadt, megverték, majd egy autóba tuszkolták és elhajtottak.

A kínai férfitól már út közben azt követelték, hogy családjától kérjen 500 ezer eurót váltságdíjként, ő azonban közölte, hogy az összeget rokonai nem tudják előteremteni - tette hozzá a BRFK osztályvezetője.

Az emberrablók eztán telefonon keresték meg a túsz családját, akiktől 300 ezer eurót követeltek, másnap déli átadással, a sértett felesége azonban a rendőrséghez fordult.

A szervezett bűnözés elleni osztály egy, a szervezett bűnözéssel kapcsolatban álló kínai férfit és köreit kezdte figyelni az ügyben - mondta Gulyás Imre.

A túsz fogva tartásának helyszínére a rendőrség a terrorelhárító szolgálat munkatársaival érkezett és kiszabadította a kínai állampolgárt - mondta a BRFK szervezett bűnözés elleni osztályának vezetője.

Gulyás Imre hozzáfűzte: a lakásban elfogtak öt kínai férfit és egy nőt. A rendőrök fegyvereket is lefoglaltak a helyszínen.

A csoport tagjai ellen emberrablás, lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés és kifosztás miatt indult eljárás - közölte a BRFK osztályvezetője.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×