Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Felmentését kérte Gyurcsány kabinetfőnöke

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Családi okok miatt felmentését kérte a miniszterelnök kabinetfőnöke, Gál J. Zoltán - közölte a Kormányszóvivői Iroda. Gyurcsány Ferenc a kérést elfogadta.

Családi okból január 31-ei hatállyal felmentését kérte Gál J. Zoltán államtitkár, a miniszterelnök kabinetfőnöke - közölte a Kormányszóvivői Iroda. Gyurcsány Ferenc a kérést elfogadta.

A felmentését kérő Gál J. Zoltán az elmúlt hét évben - kisebb megszakításokkal - folyamatosan részt vett a szocialista kormánykommunikáció alakításában.

2001-ben kapcsolódott be Medgyessy Péter kampánycsapatának munkájába, a miniszterelnök-jelölt kabinetfőnök-helyettese és kampányszóvivője volt.

2002 májusától, a kormányalakítást követően irányította a Medgyessy-kabinet kommunikációs munkáját. 2004. augusztus 2-án - a kormányátalakítás kezdetén - tisztségéből felmentették.

A 2004. októberi kormányváltás után miniszterelnökségi politikai államtitkárrá nevezték ki, 2006. június 8-ig látta el ezt a tisztséget. A választások után az új kormányban - 2006. július elejétől - ismét a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára lett.

Gál J. Zoltán 2002-ben és 2006-ban is mandátumot szerzett az országgyűlési választásokon, mindkét alkalommal az MSZP országos listájáról jutott a parlamentbe.

A miniszterelnök új kabinetfőnöke február 1-jétől Ficsor Ádám, aki jelenleg a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára.

A 28 éves Ficsor Ádám 2006 júliusa óta szakállamtitkár a földművelésügyi minisztériumnál, korábban a tárca politikai államtitkárságának titkárságvezetője volt.

Tanulmányokat folytatott a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen, a svájci St. Gallen Egyetemen, valamint hallgatója volt a Community of European Management Schools-nak is.