Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bliccelésre kényszerít a BKV?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megbukott a drágább éjszakai BKV-jegy a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint. A jegyet ugyanis sehol sem lehet kapni. Vitézy Dávid, a szervezet szóvivője elmondta, hogy bár eddig még senkit sem bírságoltak meg ezért, de az utasok bliccelésre kényszerülnek.

Január 1-je óta a bérlettel nem rendelkezők a BKV éjszakai járatait csak emelt árú jeggyel, 350 forintért vehetik igénybe (egy nappali jegy ára 270 forint). A probléma azonban az, hogy ezekhez a jegyekhez éjszakA nem lehet hozzájutni.

Ilyenkor ugyanis a pénztárak zárva tartanak, az automatákban pedig nincsenek ilyen jegyek - mondta az InfoRádióban a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője.

Vitézy Dávid hozzátette: a BKV ígéretével ellentétben a járatok nagy részénél biztonsági őr sincs, és a vezetők sem árulnak jegyet. Az emberek így kénytelenek bliccelni, ha akarnak, ha nem.

Vitézy Dávid elmondta: a BKV korábban arról adott tájékoztatást, hogy ha nem fogynak jól a jegyek, akkor a fizetőképes kereslet hiányára hivatkozva ritkítani fogják az egyébként 2005 óta jól működő éjszakai járatokat.

Az egyesület attól tart: a jegyeket épp azért nem lehet beszerezni, hogy ezzel az ürüggyel csökkenthető legyen a járatszám.

A BKV közleménye szerint jelenleg több mint 50 biztonsági őr teljesít éjszakai szolgálatot a cég járatain, valamennyi őrnél lehet jegyet vásárolni. A biztonsági őrök számát hamarosan duplájára növelik.

Hanganyag: Tenczer Gábor