Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mindenki tudni fogja, mi folyik a BKV cégeinél

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Osztódik a BKV: a reklámot, a közbeszerzést, az ingatlanügyeket és vagyonőrzést külön kft.-k felügyelik, amelyek többségét a közlekedési társaság kommunikációs igazgatója vezeti. Regőczi Miklós az InfoRádiónak elmondta, hogy a megkötendő szerződésekre mindenkinek rálátása lesz.

A vezetés úgy gondolta, hogy a BKV saját cégein keresztül hatékonyabban tudja érdekeit képviselni bizonyos speciális szakterületeken, amelyek nem részei a közlekedési vállalat alapfeladatainak - mondta az InfoRádiónak a társaság kommunikációs igazgatója.

Regőczi Miklós közölte: emiatt a BKV Zrt. az igazgatóság jóváhagyásával négy, 100 százalékos tulajdonú kft-t alapított. A cégek tavasztól kezdik meg működésüket, amennyiben a közlekedési társaság igazgatósága elfogadja azok üzleti terveit.

A kft.-k, amelyek tavasztól a reklámozási, a közbeszerzési, az ingatlanügyi és a vagyonőri feladatok ellátását végzik majd, tavaly ősszel alakultak - tájékoztatott a BKV komminkációs igazgatója.

A közbeszerzéssel foglalkozó kft.-nek Miskei László, a másik három cégnek maga Regőczi Miklós a vezetője. A kommunikációs igazgató kijelentette: amint a társaságok működni kezdenek, lemond, más vezeti majd azokat.

Városházi politikusok kifogásolták, hogy a cégek az illetékes szakbizottság tudta nélkül alakultak meg, a BKV kommunikációs igazgatója szerint azonban nem is kellett  tudniuk arról, hogy a BKV így döntött.

Regőczi Miklós közölte: mivel ezek kis alaptőkéjű cégek, megalapításuk a hatályos jogszabályok szerint a BKV Zrt. igazgatóságának hatáskörébe tartozik. A kommunikációs igazgató hozzáfűzte: a cégalapításról szóló beszámolót minden politikus megkapta, ráadásul egy gazdasági lap már másfél hónapja írt a létezésükről.

Bár a városházi politikusok attól is tartanak, hogy akárcsak a cégek megalapításáról, úgy az azok által megkötött szerződésekről sem tudnak majd semmit. Regőczi Miklós erre közölte: "a megalakulásra is mindenkinek rálátása volt, a működésre is mindenkinek rálátása lesz."

Hanganyag: Tenczer Gábor