eur:
394.45
usd:
370.3
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Virágzik a használtautók piaca

Míg a magyarországi újautó piacon 2008-ban drámai zsugorodásra számítanak a szakértők, a használtautó kereskedők élénkülésben reménykednek - mondta el az InfoRádiónak a Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesületének elnöke. Fojt Attila úgy véli: a lakosság elszegényedése tereli a vevőket a használtautó-piacra.

Egyre kedveltebbek a használt autók Magyarországon - véli az egyesület elnöke, aki szerint ennek egyik oka, hogy a kereskedők által kínált kocsik megbízhatóbbak lettek, sőt, garancia is van rájuk.

A forgalmat azonban idén növelheti, hogy új autó vásárlására egyre kevesebb embernek van lehetősége Magyarországon.

Egy használtautó átlagosan 2 millió forintba kerül majd, miközben a vevőknek általában 600 ezer forintjuk van a vételre, így jellemzően ezen a piacon is hitelből vásárolnak az emberek.

A legkeresettebbek a középkategóriás autók, de Fojt Attila szerint nagyobb autókat is vásárolnának az emberek, ha nem lenne olyan magas ezeknek a regisztrációs adója.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×