Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Keményen büntetnek az osztrák határon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Már hetven eurós, vagyis majdnem 18 ezer forintos bírságra is volt példa az osztrák-magyar schengeni határon, amely mentén több ausztriai faluban is behajtani tilos táblát tettek ki - mondta el Fertőrákos polgármestere az InfoRádiónak.

Palkovics János közölte: nemcsak bírságolásra akad példa, az is előfordult, hogy a behajtani tilost figyelmen kívül hagyót feljelentette az osztrák rendőr, és éppen csütörtökön hallott egy 70 eurós büntetésről.

A fertőrákosi polgármester szerint a fertőmeggyesi határátkelőnél indokolt a korlátozás, mert ott csak kerékpárok számára építették ki az utat; a szentmargitbányai azonban egészen más eset, mert ott a magyar és az osztrák oldalon egyaránt aszfaltozott út vezet a határhoz, így semmi sem indokolja az autós forgalom kitiltását.

December 21-én ugyanakkor azt tapasztaltuk, hogy kitették az autókra vonatkozó behajtani tilos táblákat - idézte fel Palkovics János, hozzátéve: a határnyitási ünnepségen a szentmargitbányai polgármester arra hivatkozott, hogy neki semmi köze az útlezáráshoz, és ő sem ért egyet vele.

Kérdésre válaszolva Fertőrákos polgármestere kifejtette: jövő héten lesz egy civil egyeztető fórum, de ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, akkor akár Brüsszelbe is elmennek a panaszukkal.

Hanganyag: Litauszky Balázs