eur:
394.44
usd:
370.48
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Keményen büntetnek az osztrák határon

Már hetven eurós, vagyis majdnem 18 ezer forintos bírságra is volt példa az osztrák-magyar schengeni határon, amely mentén több ausztriai faluban is behajtani tilos táblát tettek ki - mondta el Fertőrákos polgármestere az InfoRádiónak.

Palkovics János közölte: nemcsak bírságolásra akad példa, az is előfordult, hogy a behajtani tilost figyelmen kívül hagyót feljelentette az osztrák rendőr, és éppen csütörtökön hallott egy 70 eurós büntetésről.

A fertőrákosi polgármester szerint a fertőmeggyesi határátkelőnél indokolt a korlátozás, mert ott csak kerékpárok számára építették ki az utat; a szentmargitbányai azonban egészen más eset, mert ott a magyar és az osztrák oldalon egyaránt aszfaltozott út vezet a határhoz, így semmi sem indokolja az autós forgalom kitiltását.

December 21-én ugyanakkor azt tapasztaltuk, hogy kitették az autókra vonatkozó behajtani tilos táblákat - idézte fel Palkovics János, hozzátéve: a határnyitási ünnepségen a szentmargitbányai polgármester arra hivatkozott, hogy neki semmi köze az útlezáráshoz, és ő sem ért egyet vele.

Kérdésre válaszolva Fertőrákos polgármestere kifejtette: jövő héten lesz egy civil egyeztető fórum, de ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, akkor akár Brüsszelbe is elmennek a panaszukkal.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Most kiderül, milyen állapotban van a magyar lakásállomány

Most kiderül, milyen állapotban van a magyar lakásállomány

Nemcsak a rezsiköltség, de a fenntarthatóság szempontjából is kulcsfontosságú, hogy a hazai lakásállomány milyen állapotban van. Gyakran szóba kerül, hogy globálisan az épületállomány és az építőipar felelős a globális szén-dioxid-kibocsátás közel 40 százalékáért, amit a lakásállomány energiahatékonysága is nagyban befolyásol. Hogy Magyarországon mennyire számít korszerűnek az állomány, illetve melyik korszakban épült a legtöbb lakás, azt az alábbiakban néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×