Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egymásnak esett a bíróság, a rendőrség és az ügyészség

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint tudható hogy kik voltak azok a rendőrök, akik ártatlan embereket bántalmaztak 2006 őszén, de nem őket fogták perbe - ez derül ki az index.hu birtokába került hangfelvételből. Bárándy György, az egyik rendőr védője szerint elkerülhetetlen, hogy a hatóságok tisztázzák az ügyet. Korábban a rendőri túlkapások tárgyalását vezető bíró azt mondta: a rendőrök hamisan tanúskodtak. A rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója ezután a bíró kijelentéseinek tisztázását és visszavonását követelte.

Bárándy György szerint elképzelhetetlen, hogy nem azokat a rendőröket fogták perbe, akik ártatlan embereket bántalmaztak 2006 őszén.

Az ügyvéd az InfoRádiónak elmondta: felelőtlennek, igazságalap nélkülinek tartja azt a kijelentést, amelyet egy ügyész, a Fővárosi Főügyészség jelenlegi szóvivője tett.

Varga Gergely - az index.hu birtokába került hangfelvétel tanúsága szerint - azt mondta: tudja, hogy kik voltak a tettesek, de nem ők ülnek a vádlottak padján.

Bárándy György szerint az ügyet tárgyaló bírónak csak kicsúszott a száján, hogy a rendőrök hamisan tanúskodtak, vagyis "hazudtak".

Az ügyvéd közölte: nem tudja, hogy kinek állhat érdekében a hatóságok egymásnak uszítása és a rendfenntartók elbizonytalanítása, lehetséges az is, hogy a politika áll az ügy mögött.

Az illetékes hatóságok kénytelenek lesznek tisztázni ezt az ügyet - mondta Bárándy György.