Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Aggódhat, aki a jövő héten sem kap csekket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Sokan vannak, akik tavaly év végén a kedvezőbb gépjármű-felelősségbiztosítás reményében biztosítót váltottak. Most azonban ugyancsak sokan arra panaszkodnak, hogy miközben az előző szerződésüket már felmondták, a választott biztosítójuktól még nem kaptak sem új szerződést, sem csekket a díj befizetéséhez.

Egyelőre nincs ok az aggodalomra - nyilatkozta az InfoRádiónak az egyik online alkusz cég, a biztositas.hu ügyvezetője. Rácz István elmondta: idén a nagyszámú biztosítóváltás miatt leterheltek a cégek adminisztrátorai.

A csekkeknek azonban legkésőbb a jövő hét végéig meg kell érkezniük, aki addig sem kapja meg, annak érdemes utánajárni, mi az elmaradás oka.

Elmondta azt is: annak ellenére, hogy egy váltás esetén az új biztosítónknak még semmit sem fizettünk, egy most elszenvedett kár esetén már az idei évre választott cég állja a költségeket.

Aki azonban még február elején sem fizetett semmit a biztosítójának, és akkor éri baleset, elképzelhető, hogy a cég visszautasításával kell szembenéznie.

Idén több mint 600 ezer autós vitte át kötelező felelősségbiztosítását egy másik céghez, közülük mintegy negyedmillióan az interneten keresztül váltottak. A nagy számú átigazolás annak köszönhető, hogy a társaságok egyre kedvezőbb ajánlatot tesznek az autósoknak.

Bár a biztosítók évről évre azt állítják, hogy nincs nyereségük a kötelező felelősségbiztosításokon, áraikat mégis folyamatosan csökkenteni tudják.

Hanganyag: Sánta András