Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Frakcióülésen döntenek a pártok az ombudsman-jelöltek támogatásáról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nyitott a két nagy párt az államfő két ombudsman-jelöltjére, álláspontjukat frakcióüléseiken hozzák meg, akárcsak az SZDSZ, a KDNP és az MDF.

A szocialisták parlamenti frakciója várhatóan a következő hetekben dönt majd arról, hogy támogatják-e Zombor Ferencet adatvédelmi, Fülöp Sándort pedig a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának.

Lendvai Ildikó újságírói kérdésre válaszolva szólt arról is, hogy Sólyom László ezúttal sem egyeztetett a pártok képviselőivel.

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség is frakcióülésen dönt a köztársasági elnök ombudsman-jelöltjeiről február elején. Navracsics Tibor szakmai jelöltnek nevezte a két szakembert, ezzel együtt azt mondta: a politikában általában politikai döntéseket szoktak hozni, így az álláspontja kialakításánál a Fidesz is ezt teszi.

Kóka János szabad demokrata pártelnök-parlamenti frakcióvezető fajsúlyosnak nevezte az adatvédelmi és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosi hivatalait, Rubovszky György kereszténydemokrata frakcióvezető-helyettes szerint pedig úgy vélekedett, hogy akár már február 11-én megválaszthatják az új ombudsmanokat.

Az MDF képviseletében Pettkó András szűkszavúan csak annyit közölt: frakcióülésükön döntenek az államfő jelöltjeiről.

Hanganyag: Németh Zoltán