eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Gyurcsány: 2008 a nyugodt építkezés éve lesz

Az idei évben az MSZP politikájának fő iránya nem változik, a hangsúlyok módosulnak, 2008-ban a nyugodt építkezés programját valósítjuk meg - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a párt elnökségének kétnapos ülése után Egerben.

Az idei cél, hogy növekedjen a hétköznapi élet biztonsága és segítsék a polgári modernizációt - emelte ki az MSZP elnöke.

A kormányfő véleménye szerint 2007 kétarcú év volt, mert egyrészt javult a közpénzügyek helyzete, kimutathatóan csökkent a feketemunka, elkezdődtek fontos átalakítások és elindult az Új Magyarország Fejlesztési Terv, másrészt viszont növekedtek a lakosság terhei, fokozódott a bizonytalanság és ez sokakat csalódással tölt el.

Az a dolgunk, hogy elemezzük és értékeljük az elmúlt másfél év folyamatait - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

Országos pártértekezlet tavasszal

Országos pártértekezletet hív össze tavaszra az MSZP annak érdekében, hogy elemezzék, értékeljék a kormány és a baloldali közélet állapotát, valamint javaslatokat fogalmazzanak meg a következő két évre - jelentette be az MSZP elnöke.

Gyurcsány Ferenc közölte: a népszavazási kampány politikai koordinátora Juhász Ferenc szocialista elnökhelyettes lesz, de egyformán felelőse lesz minden szocialista országgyűlési képviselő, a helyi vezetők és az országos elnökség is.

A kormányfő úgy fogalmazott: a kampányról nem beszélni kell, hanem részt kell venni benne. A kampány célja az, hogy minél több polgár minél tájékozottabb legyen, az emberek értsék, milyen megfontolások, szándékok húzódnak meg a kormány döntései mögött.

Gyurcsány Ferenc arra a kérdésre, hogy személyesen részt vesz-e a kampányban, azt válaszolta: minden politikai folyamatban részt vesz tavasszal, hiszen ez a dolga.

Az egészségbiztosítási törvényről szóló újbóli szavazás kapcsán kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a frakció álláspontja nem változott a decemberihez képest. Ha valaki erre külön felhatalmazást kér és kap, akkor lehet a képviselőcsoport álláspontjától eltérni - tette hozzá a kormányfő. Kiemelte: amikor közeledik a szavazás időpontja, a frakció lefolytatja majd ezt a vitát.

Szijjártó Péter, Fidesz szóvivője reagálásában kiemelte: a kormányzati alkalmatlanság és hazugságok miatt Magyarország egyre mélyebb szociális válságba kerül és az emberek egyre nehezebben élnek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×