eur:
393.34
usd:
367.71
bux:
66268.5
2024. április 24. szerda György

Bőhm: A pártok konszenzusa nélkül nem fejlődhet az ország

A legfontosabb ügyek kiválasztása és a szembenálló pártok konszenzusa nélkül nem lehetséges az ország fejlődése - mondta az InfoRádióban az SZDSZ fővárosi közgyűlésének tagja. Bőhm András volt fővárosi frakcióvezető az Aréna című műsorban úgy fogalmazott: itt az ideje, hogy a politikai szekértáborok legyenek bátrak, és térjenek észre.

Ha a politikai szekértáborok nem térnek észhez, és a legfontosabb ügyekben saját politikai érdekeiket nem hajlandók alárendelni a közös álláspont kialakításához az ország érdekében, akkor nehéz lesz ebből a helyzetből kievickélni - vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorába Bőhm András.

Az SZDSZ fővárosi közgyűlési képviselője kiemelte: korábban senki nem vette a politikai bátorságot ahhoz, hogy a legnagyobb kérdésekben döntsön.

A reformok nagy része sebeket és kellemetlenséget okoz, azért szánják rá magukatt nehezen a kormányok, hiszen népszerűségvesztéssel jár - tette hozzá a volt frakcióvezető.

Bőhm András közölte: a kormány és a kormányzó pártok az ország vezetésére kaptak felhatalmazást, ezért előbb-utóbb vállalni kell a népszerűtlen lépéseket is.

Ha a legfontosabb kérdésekben nem tudják a pártokat leültetni egymással egyeztetni, ez az állapot hosszú évekig elhúzódik, és az a kockázata, hogy megjelenik egy olyan erő, amelyet nehéz lesz kezelni - vélekedett az SZDSZ-es politikus.

A liberális párt fővárosi közgyűlési frakciójának volt vezetője szerint Márta István színházigazgatói kinevezését manipulált pályázattal akarta kudarcra ítélni a városvezetés egy bizonyos köre. Bőhm András hozzátette: az általa vezetett kulturális bizottság nem volt hajlandó belemenni ebbe.

Az SZDSZ közgyűlési képviselője elmondta: azt tartja, hogy a kultúrából, az igazgatók ügyéből ne csináljanak politikát. Rossz idők rossz emléke, hogy a kulturális életbe a politika beleszól - tette hozzá.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×