Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tóth József visszautasítja a vádakat és perel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tóth József, Hajdú-Bihar megyei szocialista politikus, Polgár város polgármestere visszautasítja a személyével kapcsolatban megjelent vádakat és beperli azokat, akik megsértették jó hírnevét és becsületét. A politikus erről szombaton nyilatkozott.

A HírTv pénteken számolt be arról, hogy a birtokába került három évvel ezelőtti hangfelvétel szerint egy közpénzzel támogatott önkormányzati kht. 30 milliós hiányát akarta "lepapírozni" egy szocialista politikus Hajdú-Bihar megyében.

A televízió azt közölte, hogy a hangfelvételen Tóth József, a megyei közgyűlés volt szocialista alelnöke, jelenleg MSZP-s országgyűlési képviselő arra kéri munkatársait: visszadátumozott és utólag legyártott hamis dokumentumokkal kozmetikázzák a társaság könyvelését. A beszámoló szerint a kht. 300 millió forint támogatást nyert közmunkások foglalkoztatására, s ebből az összegből 30 millióval nem tudott elszámolni - Tóth József ennek a 30 milliónak a "lepapírozására" adott volna utasítást.

A HírTv honlapja szerint a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség is megkapta a hanganyagot, és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indított nyomozást december 22-én.

Tóth József (MSZP) visszautasította a vádakat.

"A Hajdú-Bihar megyei közgyűlés alelnökeként, 2002-2006-ig mindig a köz ügyét szolgáltam, és így tettem akkor is, amikor több száz közmunkás munkahelyének érdekében kértem a felelősök szabályos intézkedését" - közölte.

Hozzátette: a továbbiakban nyugodt lelkiismerettel várja - amennyiben van ilyen - a hatóság intézkedését, és mindenben áll rendelkezésükre.

A HírTv szerint az ügy főszereplője nem ismerte el, hogy partner lett volna a kht. zűrös ügyeinek elsimításában, a hangfelvételről pedig állítása szerint nem tud, és nem is kívánta meghallgatni.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője pénteken azt mondta: ha bebizonyosodnak a vádak, akkor a szocialista politikus számára az egyetlen megoldás a távozás a közéletből.

Nyakó István, az MSZP szóvivője erre akkor úgy reagált: közgyűlési alelnökként hűtlen kezelést és okirat-hamisítást nem szocialista, hanem fideszes megyei közgyűlési alelnök követett el. Hozzátette: Virágh László ügyéről a Fidesznek papírja is van, mert másodfokon már döntött a debreceni ítélőtábla.