eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Fidesz szerint az "őszödi modell" felé haladunk

A Fidesz szeretné tudni, hogy a kormányzati negyed projekt leállítása miatt pontosan mekkora bevétel-kiesés várható az idei költségvetésben.

Az ellenzéki párt helyettes szóvivője az InfoRádióban emlékeztetett arra: az eredeti elképzelések szerint a korábban eladásra szánt minisztériumi épületekből mintegy 30 milliárd forintos bevételt, a telekvásárlás miatt pedig 8 milliárdos kiadást jelentett volna a beruházás.

Cser-Palkovics András szerint a kormányzati negyed beruházásának megállítása után az "őszödi modell" irányába mennek a dolgok, ami azt jelenti, hogy az állam eladja, majd visszabérli az épületeket, ahogyan az korábban Gyurcsány Ferenc cégei és a balatonőszödi kormányüdülő esetében történt.

A fideszes politikus kifejtette: ha a 30 milliárdos, a kormányzati épületek eladásából származó idénre tervezett költségvetési bevételből kivonjuk a kormányzati negyed mintegy 8 milliárdos telekvásárlását, akkor még mindig 22 milliárdos bevételkieséssel kell számolni.

Az ellenzéki képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy tudomása szerint a Pénzügyminisztérium illetékesei nem ítélték súlyosnak a bevételkiesést.

Cser-Palkovics András megjegyezte: ez hiteltelenné teszi azt a kormányzati kommunikációt, amely szerint a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj megszűnése esetén elmaradó, csaknem ugyanekkora összeg komoly költségvetési problémát jelentene.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×