Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány-blog: "Itten mindenki meghülyült már?"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy antiszemitizmusról panaszkodó doktornő levelét idézi internetes naplójában a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc szerint a leírtak azt mutatják, hogy van még tennivaló az országban.

"Rékával - hívjuk így az egyébként valóságos történet, valóságos szereplőjét - internetes levelezős kapcsolatban állok. Időnként ír erről-arról, nem ritkán fanyar humorral, iróniával, én meg röviden válaszolok. (...) Réka pszichológus, egy vidéki kisvárosban dolgozik" - írta a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc beszámol arról, hogy szerdán rövid üzenetet kapott levelezőpartnerétől, amelyben a pszichológus munkahelyi tapasztalatáról írt.

"Hétfőn jött hozzám egy házaspár, otthoni nyavalyák, iskolai nyűglődések a nagyfiúval. Már a végén járunk, amikor a férfi megjegyezte, kicsit tartottak ettől a beszélgetéstől, tudvalevőleg minden pszichológus zsidó, ahhoz meg ők nem járatják a gyereket" - idézi a levelet a kormányfő.

"Mondom, az baj, mert félig cigány vagyok, félig zsidó - gondoltam ettől majd észhez tér. De nem tért, ma írásos panaszt tett, hogy részint nincsen figyelembe véve az ő világnézete, részint emiatt meg van tagadva a gyermek kezelése. Csak azt sajnálom, hogy nem tettem hozzá: ráadásul néger és leszbikus. Mindig utólag jut eszembe a jó válasz" - tette hozzá "Réka".

A pszichológus végül feltette a kérdést: "Itten mindenki meghülyült már?" Gyurcsány Ferenc erre így reagált: "Mi tagadás, tényleg van itt még dolog, elég".