Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kidurrant az ingatlanlufi

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormányzati negyed építésének hírére a Nyugati tér környékén az eladók egy része magasabb áron próbálta eladni ingatlanát. A befektetői roham azonban elmaradt, és most, hogy bejelentették a beruházás elmaradását, az árak is visszatértek a szokásos szintre. Ennek ellenére a környék még fontos lehet az ingatlanbefektetőknek.

A Duna House elemzési vezetője szerint a környéken a szakember szerint kormányzati negyed nélkül is keresettek az ingatlanok, biztonságos a befektetés.

A kormányzati negyed építésének hírére azonban néhány tulajdonos 20-30 százalékkal drágábban akart túladni lakásán - mondta Murányi Ákos. Jelentős bevételekre azonban nem tehettek szert, a befektetői roham ugyanis elmaradt. Az építkezés lefújásának hírére pedig valószínűleg "megnyugszanak" a kedélyek, és az árak visszaállnak a normál szintre.

A környékre érdemes figyelni

Murányi Ákos ennek ellenére úgy látja: érdemes figyelni a környék befektetéseit, mert a környék sokáig kiemelt vásárlási terület lesz. Az ott felszabaduló üres telken pedig valószínűleg megvalósul valamilyen városfejlesztő beruházás.

Budai Bernadett kormányszóvivő kedden jelentette be, hogy a kabinet szünetelteti a kormányzati negyed beruházást, de a tervezés folytatódik.

Ahogy Budai Bernadett fogalmazott, a kormánykabinet arról döntött, hogy a kormányzati negyed projektet nem le-, hanem megállítja. A szóvivő hozzátette: a kabinet nem tett le arról a tervéről, hogy a kormányzati negyed építésére kijelölt területen új városközpont jöjjön létre.

A döntéssel kapcsolatban elmondta azt is, hogy a kormányzati negyed projektiroda az év végéig tovább működik, elkészíti a beruházás terveit, majd elszámol, ezt pedig a kormány tervei szerint az Állami Számvevőszék ellenőrizné.

A Fidesz szerint a kormány a semmire költött 632 millió forintot, mondta Szíjjártó Péter, a párt kommunikációs vezetője sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, nem meglepő, hogy a kormány a szociális válság közepén nem akar 142 milliárd forintot költeni saját kényelmére.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa