eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kidurrant az ingatlanlufi

A kormányzati negyed építésének hírére a Nyugati tér környékén az eladók egy része magasabb áron próbálta eladni ingatlanát. A befektetői roham azonban elmaradt, és most, hogy bejelentették a beruházás elmaradását, az árak is visszatértek a szokásos szintre. Ennek ellenére a környék még fontos lehet az ingatlanbefektetőknek.

A Duna House elemzési vezetője szerint a környéken a szakember szerint kormányzati negyed nélkül is keresettek az ingatlanok, biztonságos a befektetés.

A kormányzati negyed építésének hírére azonban néhány tulajdonos 20-30 százalékkal drágábban akart túladni lakásán - mondta Murányi Ákos. Jelentős bevételekre azonban nem tehettek szert, a befektetői roham ugyanis elmaradt. Az építkezés lefújásának hírére pedig valószínűleg "megnyugszanak" a kedélyek, és az árak visszaállnak a normál szintre.

A környékre érdemes figyelni

Murányi Ákos ennek ellenére úgy látja: érdemes figyelni a környék befektetéseit, mert a környék sokáig kiemelt vásárlási terület lesz. Az ott felszabaduló üres telken pedig valószínűleg megvalósul valamilyen városfejlesztő beruházás.

Budai Bernadett kormányszóvivő kedden jelentette be, hogy a kabinet szünetelteti a kormányzati negyed beruházást, de a tervezés folytatódik.

Ahogy Budai Bernadett fogalmazott, a kormánykabinet arról döntött, hogy a kormányzati negyed projektet nem le-, hanem megállítja. A szóvivő hozzátette: a kabinet nem tett le arról a tervéről, hogy a kormányzati negyed építésére kijelölt területen új városközpont jöjjön létre.

A döntéssel kapcsolatban elmondta azt is, hogy a kormányzati negyed projektiroda az év végéig tovább működik, elkészíti a beruházás terveit, majd elszámol, ezt pedig a kormány tervei szerint az Állami Számvevőszék ellenőrizné.

A Fidesz szerint a kormány a semmire költött 632 millió forintot, mondta Szíjjártó Péter, a párt kommunikációs vezetője sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, nem meglepő, hogy a kormány a szociális válság közepén nem akar 142 milliárd forintot költeni saját kényelmére.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×