eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tiltakoznak a fuvarozók a tízszeresére emelt behajtási díj ellen

Tiltakozik hét fuvarozó szövetség a fővárosi behajtási díj emelése ellen. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az InfoRádiónak elmondta: várhatóan több jogi fórumon támadják meg a rendeletet, azaz a bírósághoz, az Alkotmánybírósághoz és az Európai Bírósághoz fordulnak az ügyben, de útlezárásokat egyelőre nem terveznek.

Hét munkaadói szövetség tiltakozik az ellen, hogy januártól többet kell fizetni a fővárosba behajtó nehéz-tehergépjárműveknek.

A megemelt összeg egyes esetekben tízszerese a korábbi behajtási díjnak - mondta az InfoRádiónak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

Dávid Ferenc közölte: a főváros annak ellenére hozta meg a döntést, hogy hosszú évek óta nem rendelkezik közlekedési koncepcióval, ráadásul sem a tömegközlekedéssel, sem a teherfuvarozással nem foglalkozik különösebben.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a fővárosi vezetésnek meg kellene vizsgálnia, hogy milyen állapotban van Budapestet elkerülő M0-s körgyűrű, és az ahhoz kapcsolódó dunai átkelők.

Ha a főváros mindent megtett azért, hogy a közlekedés körülményei normalizálódjanak, akkor lehet majd csak elterelésről gondolkodni - véli Dávid Ferenc.

A VOSZ főtitkára úgy véli: a problémát a tárgyalóasztalnál kell megoldani, egyelőre nem gondolkodnak munkabeszüntetésen vagy félpályás útlezárásokon.

A behajtási díj összegének aránytalan emelése miatt azonban azt fontolgatják, hogy bírósághoz, az Alkotmánybírósághoz, vagy más, európai jogi fórumokhoz fordulnak.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×