Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tiltakoznak a fuvarozók a tízszeresére emelt behajtási díj ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tiltakozik hét fuvarozó szövetség a fővárosi behajtási díj emelése ellen. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az InfoRádiónak elmondta: várhatóan több jogi fórumon támadják meg a rendeletet, azaz a bírósághoz, az Alkotmánybírósághoz és az Európai Bírósághoz fordulnak az ügyben, de útlezárásokat egyelőre nem terveznek.

Hét munkaadói szövetség tiltakozik az ellen, hogy januártól többet kell fizetni a fővárosba behajtó nehéz-tehergépjárműveknek.

A megemelt összeg egyes esetekben tízszerese a korábbi behajtási díjnak - mondta az InfoRádiónak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

Dávid Ferenc közölte: a főváros annak ellenére hozta meg a döntést, hogy hosszú évek óta nem rendelkezik közlekedési koncepcióval, ráadásul sem a tömegközlekedéssel, sem a teherfuvarozással nem foglalkozik különösebben.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a fővárosi vezetésnek meg kellene vizsgálnia, hogy milyen állapotban van Budapestet elkerülő M0-s körgyűrű, és az ahhoz kapcsolódó dunai átkelők.

Ha a főváros mindent megtett azért, hogy a közlekedés körülményei normalizálódjanak, akkor lehet majd csak elterelésről gondolkodni - véli Dávid Ferenc.

A VOSZ főtitkára úgy véli: a problémát a tárgyalóasztalnál kell megoldani, egyelőre nem gondolkodnak munkabeszüntetésen vagy félpályás útlezárásokon.

A behajtási díj összegének aránytalan emelése miatt azonban azt fontolgatják, hogy bírósághoz, az Alkotmánybírósághoz, vagy más, európai jogi fórumokhoz fordulnak.

Hanganyag: Tenczer Gábor