Inforádió

Meghallgatom Élő adás

MSZP: indul a birkózás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Várhatóan a vizitdíj eltörlését célzó szocialista javaslat is terítéken lesz délután az MSZP-frakció idei első ülésén. A képviselőcsoport vezetője szerint a fő téma a januári kormányülések menete és a reformok kommunikációja lesz.

A Tóth Károly szocialista képviselő korább javaslatát is tárgyalni fogja a Magyar Szocialista Párt frakciója az idei első ülésén.

A politikus az egészségbiztosítási törvényhez benyújtott módosításában a vizitdíj eltörlését javasolta a pénztárak rendszerbelépése miatt; akkor a képviselőcsoport nem támogatta a javaslatot. Tóth Károly ismét a javaslat benyújtására készül.

Az újra benyújtott javaslattal kapcsolatban Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa azt mondta, a vizitdíj és a kórházi napidíj kérdése komolyabb annál, mint hogy a szocialisták ezzel szórakozzanak.

Időközben azonban felröppent, hogy 10-15 szocialista képviselő mégis megszavazná a tervezetet, Lendvai Ildikó frakcióvezető a Magyar Televízió reggeli műsorában viszont azt mondta, nem változott semmi.

Tóth Károly a korábbi módon megfogalmazott vizitdíjat eltörlő, jó szándékú javaslatával egyedül maradt a frakcióban. Én magam most nem látok olyan változást, amelynek alapján 15-en támogatnák azt. De nem akarok jósolni, mert nem beszéltünk róla - mondta Lendvai Ildikó.

Hozzátette: az egészségbiztosítási törvény megszavazása előtt is voltak olyan hírek, hogy sok szocialista képviselő nemmel fog szavazni, mégis egyhangúlag voksoltak a kormánypárti frakciók.

Tájékoztatása szerint az idei első, részleges frakcióülésen szó lesz a reformok kommunikációjáról és a januári kormányülések témájáról. A pártvezetés mindkét esetben elvárásokat fogalmaz majd meg a képviselőkkel szemben.

A Népszabadság azt írta, a szocialisták hétvégi, egri elnökségi ülésén döntés születhet arról, hogy Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese irányítja majd a Fidesz által kezdeményezett tavaszi népszavazást megelőző szocialista kampányt.

Itt ismerteti majd a frakcióvezető az egészségbiztosítási törvénnyel kapcsolatos tennivalókat, dönthet a pártvezetés a szervezeti változásokról, meghallgathatják a helyi szervezetek javaslatait és várhatóan a hétvégén Egerben derül ki, hogy folytatódik-e az MSZP Nagy Párbeszéd elnevezésű akciója, amivel a legnagyobb kormánypárt a tavaly megkezdett reformokat magyarázza az állampolgároknak.