eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66687.09
2024. április 25. csütörtök Márk

Mit tehetünk a jeges úton történt balesetek után?

Tömegesen érkeznek a kárigények a biztosítókhoz azoktól, akik elestek a jégen és megsérültek. Hantos Ádám ügyvéd szerint az ilyen jellegű perek száma is több tucatra tehető. Fontos, hogy a károsultnak kell bizonyítania, valóban az eltakarítatlan hó, illetve jég miatt esett el, érdemes tehát az esetet azonnal dokumentálni - tette hozzá a biztosítási és kártérítési szakértő. Súlyos sérülés esetén a kártérítés akár 3-4 millió forint is lehet.

Hantos Ádám kifejtette: a károsultaknak először nem peres úton kell megpróbálniuk érvényesíteni a kárigényt, vagyis a balesetért felelős személyhez, szervhez, illetve annak biztosítójához kell fordulni.

Ha így nem sikerül megegyezni a kártérítésről, akkor lehet a bíróságra benyújtani a kárigényt - mondta.

Az ügyvéd közölte: minisztériumi rendelet szabályozza, hogy kinek kell tisztán tartania a közutakat és a járdákat.

Ennek alapján a járdák hó- és jégmentesítése a járdaszakaszhoz tartozó ingatlan tulajdonosának vagy bérlőjének kötelezettsége.

Minden esetben a károsultnak kell bizonyítania a baleset bekövetkeztét, és annak körülményeit - közölte Hantos Ádám.

Érdemes a baleset után rögtön fényképeket készíteni, a tanúkkal nyilatkozatot aláíratni, és ezzel együtt benyújtani a kárigényt, különben semmi nem igazolja, hogy a baleset úgy és akkor történt meg - fejtette ki az ügyvéd.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×