Inforádió

Meghallgatom Élő adás

12 milliós végkielégítéssel távozik a 4-es metró volt projektigazgatója

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Közös megegyezéssel távozik Gulyás László a DBR Metró Projekt Igazgatóság igazgatóhelyettesi posztjáról - jelentette be a Budapesti Közlekedési Zrt. sajtóirodája kedden. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője érthetetlennek tartja a végkielégítést.

Gulyás László 2001. január 1-jétől tevékenykedett a Fővárosi Közgyűlés által 1997-ben a 4-es metró projekt előkészítésére és lebonyolításának koordinálására létrehozott szervezet igazgatójaként.

2007. augusztus 1-től az igazgatóhelyettesi feladatokat látta el.

Az igazgatóhelyettes a munka törvénykönyvének, illetve a munkaszerződésének megfelelően, kevesebb mint nettó 12 millió forint végkielégítésben részesült - olvasható a BKV közleményében.

A tájékoztatás szerint Gulyás László január 2. óta felmondási idejét tölti.

Tarlós István az "érdekes" szerződésről

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője a hírre reagálva azt mondta: "érdekes" szerződése lehetett Gulyás Lászlónak, ha úgy is jár neki végkielégítés, hogy közös megegyezéssel távozik a DBR Metró Projekt Igazgatóságtól.

A frakcióvezető szerint ha Gulyás László a felelős a metrószerződésekért, akkor magyarázatra szorul a végkielégítés, ha viszont mégsem ő felel értük, akkor az a kérdés vetődik fel, hogy miért kellett neki távoznia. Tarlós István hozzátette: ezt a magyarázatot Demszky Gábor főpolgármesternek kell megadnia.

Az ellenzéki politikus felhívta a figyelmet arra: az teszi különösen súlyossá az ügyet, hogy Magyarország legnagyobb beruházásáról, illetve annak szerződéseiről van szó.