eur:
395.88
usd:
372.83
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hatvan használt csuklós buszt venne a BKV

Hatvan használt csuklós busz beszerzésére írt ki pályázatot a BKV. A közlekedési társaság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a buszokkal csökkenteni kívánják az állomány 15 éves átlagéletkorát.

Hatvan darab használt, csuklós, alacsonypadlós autóbusz beszerzésére írt ki közbeszerzési pályázatot a BKV Zrt., ennek leadási határideje január 31. - mondta az InfoRádiónak a közlekedési társaság szóvivője.

Kiricsi Karola közölte: egyelőre nem lehet tudni, honnan érkeznek majd a buszok, de valószínű, hogy Nyugat-Európából szerzik be őket, hiszen onnan műszaki és kényelmi szempontból is megfelelő járműveket lehet vásárolni.

A BKV szóvivője közölte: a közlekedési társaság járműbeszerzési stratégiája alapján használt közlekedési eszközöket is vásárolnak.

A társaság a legelavultabb buszait cseréli majd le: javítani szeretnének a jelenlegi 15 éves átlagéletkoron - tájékoztatott Kiricsi Karola.

A szóvivő hozzáfűzte: a BKV legöregebb buszai az Ikarus-260-asok, átlagéletkoruk 18 esztendő.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×