eur:
395.06
usd:
370.89
bux:
65061.15
2024. április 19. péntek Emma

A fuvarozók tiltakoznak a sarcolás ellen

A fuvarozók érdekképviseleti szervezetei tiltakoznak amiatt, hogy a főváros megváltoztatta a tehergépjármű behajtási rendszert, és annak díját drasztikusan emelte.

"A Fővárosi Közgyűlés által 2007. december 28-án közzétett 74/2007. számú önkormányzati rendelet a fuvaros-, iparos,- kereskedő és szolgáltató vállalkozások tízezreit hozza kilátástalan helyzetbe, hiszen a korlátozással és a díjtétel indokolatlan nagyságrendű növelésével áremelésre kényszeríti a tehergépjármű üzemeltetőket és a velük kapcsolatban álló - elsősorban fővárosi - vállalkozásokat, rontva ezzel munkavégzési körülményeiket és versenyképességüket" - áll a fuvarozók közleményében.

A közlemény aláírói számára elfogadhatatlan az is, hogy a korlátozó intézkedés tervezett bevezetésének időpontjában nem használható az M0-ás körgyűrű egybefüggő északi és keleti szektora, valamint az ezekhez kapcsolódó dunai átkelők.

"Az intézkedés azt a közgyűlési szándékot tükrözi, hogy - forgalmi és környezetvédelmi érvekre hivatkozva, a körülmények és a feltételek átgondolása, hatástanulmány, illetve mérlegelése nélkül - ki kell szorítani a 3,5 tonna feletti tehergépjárműveket, - azokat is, melyek a főváros ellátását jelenleg biztosítják - a fővárosból" - olvasható a dokumentumban.

A közlemény aláíróinak határozott álláspontja, hogy a tehergépjárművek fővárosi mozgásának korlátozására és a díjtétel-emelésre csak akkor kerülhet sor, ha a kiszélesített utakon biztosítják Budapest elkerülésének megfelelő lehetőségét.

"A forgalmi korlátozásra és a behajtási díjtételre vonatkozó közgyűlési döntés ellen a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és az Ipartestületek Országos Szövetsége először az érdekegyeztetés fórumain lép fel, s ha ott nem járnak sikerrel, a fuvarosok és a fővárosi vállalkozások gazdasági érdekeit súlyosan sértő és létét veszélyeztető intézkedés megsemmisítése érdekében jogi úton keresnek megoldást a többi aláíró szervezettel közösen" - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×