Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A rendőrök megirigyelték a kifutók modelljeit

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Európai színvonalú arculatváltásra készül a rendőrség. Az új, divatos egyenruhák 2009-re vagy 2010-re készülhetnek el, és elképzelhető, hogy ekkortól a rendőrség egy új szlogent használ majd, a \"Szolgálunk és védünk\" helyett.

Az Országos Rendőr-főkapitány a rendőrség és határőrség összevonásakor elmondta: már dolgoznak egy arculati kézikönyvön. Bencze József hozzátette: egy-két év alatt megújulhat a rendőrök egyenruhája. Egyelőre vitáznak például arról, hogy a tányérsapka megmaradjon-e.

A külsőségek mellett megváltozhat a szlogen is, a "Szolgálunk és védünk" helyébe léphet például a "Biztonság, bizalom, becsület" - mondta korábban az InfoRádióban Garamvölgyi László ORFK-szóvivő.

Az első divatos egyenruha 2002 nyarától volt látható a rendőrökön, ekkor a tányérsapka helyett, baseball sapka került a rendőrök fejére, az egyenruha pedig kiegészült a láthatósági mellénnyel is.

A sportos öltözethez tartozik az is, hogy a szürke inget, világoskékre váltották, zubbony helyett pedig dzsekit kaptak a rendőrök. Akkor 16 ezer rendőr egyenruháját cserélték le, amely 107 millió forintba került.

Egy 2003-as közbeszerzési értesítőben megjelent pályázati eredményből kiderült, hogy sötétkék szolgálati télikabát, amelyből 9.000 darabot rendelt a rendőrség, darabonként 79.500 forintjába került a testületnek.

Egy csapadék ellen védő kabát pedig 6.990 forint + áfába. Egy szolgálati nadrág 7.880 forintba, áfa nélkül.

Hanganyag: Kálló Izabella