Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fidesz szerint még mindig káosz van a betegszállításban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A mentés és a betegszállítás január elsejétől érvényes rendjének újragondolását javasolja a Fidesz, mert az ellenzéki párt szerint továbbra is káosz van ezen a területen.

Horváth Zsolt, az ellenzéki párt egészségügyi kabinetjének helyettes vezetője úgy fogalmazott: a két terület szétválasztásáról szóló új szabályokat az érintettek sem ismerik, ezért minél hamarabb tájékoztatni kell a háziorvosokat, mely területen ki végzi a szállításokat.

Az ellenzéki politikus úgy véli: a mostani rendszer drágább, nehezebben kezelhető, és az első tapasztalatok szerint a mentők munkája mintegy harminc százalékkal több lett, miközben csökkent az Országos Mentőszolgálat költségvetése.

A mentés és a betegszállítás január elsején vált szét, két nappal később Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta: már nincs fennakadás a betegszállításban.

Korábban több háziorvos arról számolt be: nem tudták pontosan, mely cégeket kell hívniuk a szolgáltatás megrendelésekor.

Közben az Országos Betegszállítási Szolgálat közép-magyarországi regionális vezetője is úgy vélte: a többletfeladatok miatt módosítani kellene a betegszállító magáncégek által ellátandó területi határokat.

Pusztai Dezső az InfoRádiónak elmondta: javaslataikat benyújtják az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak, és reményeik szerint egy-két héten belül változhatnak a területek.